VRT en Flanders Classics verlengen samenwerking tot en met 2031

VRT en Flanders Classics verlengen samenwerking tot en met 2031

Road  21/07/2024

De vernieuwde samenwerking omvat 8 wedstrijden bij de mannen (Omloop het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen, De Brabantse Pijl, Brussels Cycling Classic, Scheldeprijs en Ronde van Limburg) en 3 wedstrijden bij de vrouwen (Omloop het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem en Ronde van Vlaanderen). Het contract loopt van 2025 tot en met 2031. 

Frederik Delaplace (CEO VRT): "VRT brengt al jaren op een toonaangevende en innovatieve manier het wielrennen in beeld. Die traditie zetten we heel graag verder, samen met Flanders Classics. VRT zet ook in sport volop in op samenwerking, in het belang van zowel de Vlaamse wielersport, bij de mannen én de vrouwen, als het lokale mediaveld. We gaan meer dan ooit voor een kwaliteitsvolle verslaggeving van een van Vlaanderens populairste sporten.” 

Tomas Van Den Spiegel (CEO Flanders Classics): "Dit nieuwe hoofdstuk in de kwaliteitsvolle samenwerking tussen VRT en Flanders Classics toont hoe twee leidende actoren binnen het wielerlandschap elkaar blijven vinden. Bij Flanders Classics hechten we veel belang aan innovatie, een rol die we de voorbije jaren sporttechnisch opnamen, maar zeker ook op vlak van media-aandacht. Gezien vernieuwing één van onze absolute kernwaarden blijft en de manier waarop we die rol de voorbije jaren samen met VRT speelden op vlak van tv-productie in een internationaal landschap, is een nieuwe en langetermijnsamenwerking met Sporza een logische keuze.”

Karl Vannieuwkerke: “Ik ben heel blij dat we niet alleen de Vlaamse topkoersen bij de mannen, maar ook de vrouwenwedstrijden de aandacht kunnen geven die ze verdienen. Dat is niet nieuw voor Sporza, en we weten dat de wielerliefhebbers dit kunnen smaken. Toen we in 2020 samen met Flanders Classics beslisten om de vrouwenwedstrijden van Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen te programmeren na de wedstrijd van de mannen, gaf dit een enorme boost aan het vrouwenwielrennen. Ondertussen hebben andere organisatoren ons voorbeeld gevolgd. Ik kijk nu al uit naar al deze spannende koersen in het voorjaar van 2025.”

Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Lees meer | Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Lees meer | Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Lees meer | Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19